Hälsa och sjukvård

Styrketräning och redskap för det hittar du här

Att utföra styrketräning i någon form ger stora fördelar. Styrketräning förebygger såväl som bygger upp en optimal allmänhälsa: ökar syreupptagningsförmågan, förbättrar muskelstyrkan, bränner en större del av fettet, förbättrar ämnesomsättningen, ökar uthålligheten, förbättrar insulinkänsligheten, minskar blodtrycket och minskar onyttiga blodfetter, är bra för leder och motverkar benskörhet, ökar den mentala hälsan genom att minska oro, ångest och depressioner och mycket annat.
Det är aldrig för sent att börja styrketräna oavsett om man är ung eller gammal. Ofta används speciella träningsmaskiner men fria vikter används även fortfarande på många håll. Det är även vanligt att man kombinerar både maskiner och fria vikter när man tränar.
En hel del av dessa redskap och vikter finns i sortimentet, allt från multigym, träningsbänkar, kettlebells, vikter eller viktpaket, hantlar, mm. Bara viktkategorin stretchar sig från vikter på 0,5 kg till 15 kg och upp till 135 kg, det så kallat Master Skivstångsset 135 kg.
Hantlar är också ett uppskattat redskap i styrketräningssegmentet, med artiklar såsom Abilica HexDumbbells från 2 till 60 kg eller Master Hantelställ med hantlar mellan 1 och 12 kg