Transport och industri

Mindre strul med bra pumpar

När man håller köttdjur på sin gård kan det bli rätt mycket foderspill och liknande i gödseln. Men Astimac verkar ha lösningar på allt. DRP 4000 är perfekt för flytgödsel från köttdjur. Den har dom tydligen använt på Åva Gård sedan 2015 och den funkar toppenbra. Eftersom gården ligger i en nationalpark har man extra höga krav på att allt ska funka felfritt.

Pumpen är skruvmatad och funkar därför extra bra. Det tar sönder foderspill på ett bra sätt. Faktiskt så effektivt att du kan välja en mindre elmotor och pumpen funkar ändå lika bra och pumpar riktigt långt. Då blir det inte alls lika mycket belastning på elnätet.

En annan gård som hittat en effektiv lösning från Astimac är Hammersta Gård som använder G272 urinpump till sin gödselplatta för att få dän urin och dagvatten. Den pumpen har också en sån där fiffig skärande funktion som tar sönder till exempel rester av ensilage eller halm. Det är faktiskt inte alla sådana maskiner som klarar av när det är bös i gödselvattnet!

Robusta plastlådor

Konstruerade för daglig användning är plastlådor en del av all verksamhet som har med produktion, frakt och lagring att göra. Tillverkade med en stor variation av modeller, funktioner, färg eller material har plastlådor blivit ett ”måste” i all material hantering, vare sig det gäller små- medel eller stora produkter.

Som förväntat har MoveTech, en ledare i branschen etablerat sig med ett stort sortiment behållare, i synnerhet plastlådor. Kraftiga stapelbara plastlådor i slitstarkt livsmedelgodkänt material, framställda för olika ändamål som t.ex. livsmedelsindustrin, stängda eller perforerade lådor, med möjligheten att kunna förse de med lock, vikbara lådor är en del av den palett produkter förtaget har att erbjuda.

En del plastlådor har släta ytor vilket gör att lådorna går att rengöras lätt och bekvämt. Standardiseringen av plastlådorna underlättar också hanteringen samt lagringen i hyllor.

MoveTech kommer ut med plastlådor som t.ex. Eurobehållare ESD, Eurobehållare med lock, Eurobehållare Perforerad, plastlådan Magnum eller Big Box, en plastlåda med raka profiler för en lätt stapling som kan levereras med svängbara hjul eller med lucka.

En annan ”box” som används med stort framsteg är den så kallade Movebox Fällbar där alla sidor kan fällas och på sådant sätt underlätta både urlastning och stapling. Den fällbara funktionen ger en minimerad volym vid retur av plastlådorna.